Wat is een "La Pinsa Romana"?

La Pinsa Romana

La Pinsa Romana lijkt misschien veel op een ovale Pizza, maar dat is hij zeker niet! Het woord Pinsa komt van het Latijnse “Pinsere”, dat uitrekken of uitspreiden betekent. Onze moderne “Pinsa Romana” is een innovatie op basis van een oud recept, dat al in het oude Romeinse rijk gebruikt werd. Het deeg wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van van tarwe-, rijst-, en sojameel, waarna het 72 uur de tijd krijgt om te rijzen. Zo krijgt het product zijn zachte, luchtige binnenkant en die typisch kenmerkende krokante korst. Een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, knapperige sandwich of verantwoorde snack.

De ovale vorm

Een originele Pinsa herken je aan z’n ovale vorm. Onze ambachtelijke Pinsa is kwalitatief superieur aan de klassieke Pizza.

Geurig

De krokante bodem kan op verschillende manieren geserveerd worden: met hartige/zoete topping of gewoon als focaccia!

Goed verteerbaar

Krokant van buiten, maar zacht van binnen dankzij de originele melange van het meel: tarwebloem, rijstgriesmeel, sojabloem en gedroogde moedergist.

Laag in calorieën

Door de unieke deegsamenstelling, de lange rijstijd van 72 uur, de koude ambachtelijke verwerkingstechniek en de hoge hydratie (80%).

GMO vrij

Dankzij de unieke samenstelling van het deeg, hoog watergehalte en de afwezigheid van dierlijke en plantaardige vetten (behalve olijfolie).

De ovale vorm

Onze Pinsa wordt gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen of genetische modificaties en past daarom uitstekend in een moderne leefstijl!

Een unieke bodem

De Pinsa dankt zijn bijzondere smaak aan de unieke samenstelling van het meel. Dit bestaat uit tarwebloem, rijstgriesmeel en sojabloem, dat wordt gemengd met tarwezuurdesem, gist, zout, olijfolie en water. Alles 100% natuurlijk! Door het deeg liefdevol met de hand te kneden en daarna 72 uur te laten rijzen, ontstaat onze ambachtelijke Pinsa. Heerlijk krokant van buiten, zacht van binnen!

Tarwe

Tarwe

Rijst

Soja

Olijfolie

Olijfolie

Zuurdesem

Zuur desem

100% Natuurlijk

100% natuurlijk

Hoe maak je de beste La Pinsa Romana?

De lekkerste Pinsa Romana maak je natuurlijk zelf, zonder dat hier een specialistische training of kookcursus voor nodig is. En dat gewoon bij je thuis! Volg de stappen hieronder, laat de Pinsabodem daarna nog even afkoelen en beleg hem tenslotte met je favoriete ingrediënten. Dit mag zowel zoet als hartig zijn.
Toch iets te machtig? De Pinsa is opnieuw te verwarmen zonder dat de kwaliteit daar onder lijdt!

Verwarm de oven voor op 250ºC of de maximale temperatuur van je oven

Beleg de pinsa bodem met uw eigen ingrediënten 

De pinsa is klaar als deze goudbruin is (6 – 8 minuten)

La Pinsa Romana:
de pizza van morgen.

Inloggen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nog geen account? Registreer je dan hier